Theo

Herrå!

Då var min kådisvecka slut. Efter alla uppmanande bloggare på den här sidan kommer ni förhoppningsvis vägra gå en meter utan att dra på ett gummi först. Och istället för att ha osäkert sex kan ni väl göra andra osäkra saker. Till exempel pussa ett eluttag eller lägga skrämma ett mc-gäng. Ut och lek bara!  Om ni undrar vad jag gör imorgon kan ni svänga in på www.stellantheo.se

Tjao!

 

Dags för en powernap

Jag är en sådan som starkt ogillar att sova någon annanstans än i en säng. Tåg, plan, bil, bänk, stol eller värst av allt: bredvid någon. Jag vill ha space när jag sover. Jag är safe sex personifierad. Ibland händer det ju tyvärr att något av de nämda grejerna händer och utan att man vet hur så hamnar man på en bänk bredvid någon sprattlig gubbe. Det ända som kan få mig att däcka i sådana lägen är världens tröttaste band Sigur Ros. Skivan "()" är den tröttaste och en av de tröttaste låtarna där är "untitled 4".

Sigur Ros – Sigur 4 (Untitled)

Gnatt

Fabboritmat

Shit vad det är gott med stekt potatis. Jag fick det istället för pommes till min hamburgare idag och jag ville fan high-fiva kyparen. Från och med idag ska stekt potatis vara huvudingrädiensen i allt jag äter. Stekt potatis cardbonara, stekt potatis con carne, stekt potatis och purjolökssoppa, stekt potatis á la Lindström, stekt potatis au chocolat och capricciosa... med stekt potatis. Kan inte komma på fler men ni fattar vinken.

Bröl!

Jag hade en hel del att ta tag i idag men det ville sig liksom inte. Jag har suttit och botaniserat i Spotify svettats. Fan vad bra muisksmak jag har och här är den i en liten playlist.

Theo

Min första närkontakt med en kondom

Jag går i trean på lågstadiet och är på väg ner för trapporna mot matsalen i Järla skola för att njuta av en näringsrik portion Cowboysoppa. Ni vet den där soppan där man hittade rester från hela förra veckan.

Efter några meter smäller någon med en dörr bakom mig och jag hör skrik och snabba steg. När jag vänder mig om ser jag att det är ”Haren”, som han kallades. En störig unge i femman som gillade att jävlas med alla han såg. Han kommer sladdandes och en bit bakom kommer ett par frustande lärare. Jag hinner knappt reagera innan han hojtandes trycker upp en sladdrig kådis i mitt ansikte, smetar runt den lite lagom mycket och kutar sedan skrattandes vidare. Jag står där, nio år gammal och fattar nada. I learned the hard way.

 

Hit the brakes!

På tal om P-Diddy så slog jag just ned en broms som faktiskt var lite lik gamle Puff-Daddy-Diddy-Pop. De har i alla fall samma brillor. Stellan blev biten av en broms tidigare idag och skrek som en åttaåring.

 

 

Jag har bränt mig

Det hör inte till vardagligheterna att man sitter och hänger vid någons pool hela dagen. I alla fall inte i Stockholm. Man känner sig lite P-Diddy vilket verkigen inte är en vardagskänsla. Och bra är väl det. P-Diddy är inte världens skönaste i min mening. Jag har helt enkelt hängt vid en pool och kännt mig oskön hela dagen. Fast vattnet var najs. Vi lyssnar på en skön låt för att rätta det hela.

Caribou – Sun

Johan tar över ledningen!

Jag nämnde tidigare att min kompis Stellan som bloggat en vecka här är han som ser minst städad ut på sin bloggbild till vänster. Det gjorde han också ända tills idag då ”Johan” dyker upp och slänger ned Stellan på en andraplats på i den tävlingen. Ska bli skoj att se vad han är för någon. Lycka till med bloggandet Johan!

 

Thaihäng

Min powernap igår blev ändå lyckad till slut. Jag mådde skit ett tag men älgade i mig en tunnbrödrulle och blev glad som en liten kanadensisk lax som hoppar upp för en ström mellan benen på hungriga grizzlybjörnar för att till sist nå fram till exakt samma ställe den föddes där den ligger runt som en kåt galning för att sedan dö. (Jag kollade BBC-naturfilm igår, gaaalet bra). Efter tunnbrödrullen och bad på Reimersholme cyklade jag och några kömpisar till Thaibåten vid Skanstull. Varje onsdag och söndag levereras det techno där och igår lirade vår vän Niklas Andersson lite skön skit.

  

 Stellan ville bada utanför Thaibåten men det ville inte jag så det fick han göra själv. Men han var glad ändå.

Ajaj

Den lilla sovrundan jag just avklarat gjorde mig tröttare och lite illamående. Jag tror jag blev bakis helt enkelt. Nu ska jag ner och plocka en Alvedoncykel och dra och bada. Det kan väl knappast vara en dum idé. En tunnbrödrulle på det så är man ikapp dagen igen. Tjo


Tillbaks

Kvällen igår blev lång. Efter att ha hoppat runt lite till Motor city drum ensemble som jag nämnde igår var det raka spåret till flygplatsen och flyga hem till Stockholm. Man skulle i och för sig kunna säga att kvällen fortfarande inte är slut och att jag befinner mig på någon sorts besynnerlig efterfest hemma hos mig själv med mig själv. Trist jäkla efterfest. Fan, jag skulle ha försökt dra med några spontana från klubben hit som kanske hade lite kvar att ge.

Nu är ju det klassiska dilemmat huruvida jag ska gå och lägga mig eller inte. Helst vill jag ju bara sova sönder den här dagen men det känns lite trist. Jag tror jag testar att slagga en timme eller nått så får vi vad det leder till.

 

Sovtips!

Idag har det faktiskt varit lite svalare. Ok, 31 grader är fortfarande inte svalt men som det gamla Berlinska uttrycket lyder: ”31 grader i stan är alltid svalare än 36 grader… i stan”… nåt sånt. Nu känns det däremot som det har blivit varmare igen. Jag gillar absolut inte att sova i hetta. En himla tur att jag sladdade in på aftonbladet.se och fick ta del av deras tips ”Så sover du bättre i värmen.”

De bildade skribenterna bjuder på mycket användbara och genomtänkta råd, förmodligen framfilosoferade av svävande munkar och mycket dammiga forskare i ett land vars namn ingen kan uttala. Det var sju totalt. Här är de tre mest givande:

- Undvik kaffe och hård fysisk aktivitet precis innan du lägger dig.

- Ha svalt i rummet.

- Sov nästa dag istället.

Tack och gonatt Aftonbladet.

 

Partaj

Många av världens främsta DJs och musiker inom främst den elektroniska scenen huserar i Berlin. Världskända technoklubbar så som Berghain, Watergate, Weekend och Bar 25 slåss om att boka de största namnen inom technoscenen.

   Till skillnad från klubbarna i till exempel Stockholm bestämmer Berlinklubbarna själva när de vill stänga. Det händer sällan att de tystar musiken före klockan nio på morgonen, andra stänger vid tolv på dagen och vissa väljer att köra på i några dagar i sträck. Detta kan vara lite problematiskt när man vill tajma sin favorit-DJ. Det är alltid fler än en som spelar och jag har lärt mig att DJn som är mest känd för kvällen nästan aldrig börjar spela innan klockan tre på natten. Omkring klockan fem brukar vara normalt. (Om inte DJn som spelar innan är för taggad och ovillig att lämna ifrån sig rattarna).

   Det gäller alltså att man tar det lite lugnt innan man går till klubben för att orka med massa timmars trampande på framför DJbåset. Något som gör saken lättare är ett par sköna skor. Jag kittade mej själv med ett par som jag tror kommer boosta upp min disco-stamina i brygga. Det blir upp till bevis för ikväll spelar DJn Motor City Drum Ensemble på klubben Cookies.

 

Motor City Drum Ensemble – Lonely One

 

 

Svett

Berlin är vidrigt varmt. Vad gör man när det är 36.2 grader? Vad man än bestämmer sig för att hålla på med måste man dra ner på tempot några hundra procent. Jag smyger livrädd omkring för att undvika att få en svettattack som sedan inte går att få stopp på. Det är ett bra safe-sex väder i och för sig. All fysisk aktivitet går liksom fetbort. För att inte tala om att dela säng med någon. Fy helvete.

Gutentag!

  Då var det dags för mig att dundra fram med den kådisbeprydda stafettpinnen i min vältränade högerhand. Á propos högerhänder är jag till vardags en i bloggduon på www.stellantheo.se. Min side-kick Stellan har redan bloggat en vecka här. (Klicka på den flinande killen till vänster som ser minst städad ut för att komma dit.) Vi startade vår blogg för några år sedan när vi flyttade till Berlin tillsammans. Efter lite mer än ett år av schnitzelätande, trädgårdsmästrande och framför allt technofestande drog vi oss hem till Stockholm igen.

I och med att en flygbiljett tur och retur Berlin kostar lika mycket som en fralla på Skånegatan har jag åkt upp och ned så fort jag fått chansen att stilla min abstinens för den staden. Inte allt för otippat befinner jag mig faktiskt i skrivande stund på ett café på Oranienburgerstrasse i Kreuzberg, Berlin. Det är lika bra att kick-starta igång den här veckan med en tysk, deep technodänga. Hamburgarn (han är från Hamburg) som ligger bakom låten heter Stimming och har varit en av mina favoriter ett bra tag. Hans låt "Chemistry" från EPn "Stormdrum EP" borde ligga och lura på alla ligglistor norr Lübeck. 

Vi hörs i veckan!

 Stimming – Chemistry