Stellan"

Thanks for stopping by

Jag hoppas ni har haft kul med mig den här veckan. Om ni vill ha mer av samma vara är det bara att svänga förbi stellantheo.se när ni känner för det.

/S

Röd Ballong

 

Min fetisch att fixa grejer ledde förra sommaren till att jag startade Röd Ballong. Vi är tre killar som tillsammans anordnar fester. På senare tid har det blivit en del klubbspelningar, men kärnan är våra utomhusfester. Vi har en liten kulle ute i Nacka dit vi konkar upp en massa musikutrustning, soffor och vårt trogna elverk för att kunna bjuda på något speciellt. Väl där uppe ser man ut över vattnet mot Stockholm. Några timmar efter solens nedgång får festen ny energi när solen börjar stiga upp igen vid tresnåret. Då är jag lycklig! Här är ett smakprov på vad som kan spelas då.

John Tejada - The End of It All

Röd Ballongs Hemsida

Konsert

Jag skrev tidigare om att jag såg Johnossi när jag var i Berlin. Bara för att jag upptäckte techno där nere betyder det inte att jag inte tyckte det var en riktigt grym konsert. Det var häftigt att stå längst fram i en exalterad publik. Hoppa, skrika och göra allt man kan för att visa hur bra man tycker de är. Då är musik som spelas och sjungs direkt på scen helt oslagbart.

Ett annat band jag skulle vilja se är Mumford and Sons. Tyvärr har de ingen inplanerad spelning här i Stockholm men de är ett band jag tror det är fett att se live. Hoppas de ändrar sig och kommer hit snart.

Mumford And Sons - Little Lion Man

Bredvid min säng

Effekten av massa nubbar och dansande runt en stång tillsammans med vänner ledde inte till något fumligt rumlande i sänghalmen, utan bara till en fet huvudvärk och en lång skön dag med pizza och Star Wars på VHS.

MODESELEKTOR

För två år sedan bodde jag i Berlin. När jag flyttade dit hade jag ingen koll på elektronisk musik mer än Eric Prydz – Call on Me och Darude – Sandstorm. Med andra ord hade jag ingen koll alls. Jag och Theo som jag bodde med där nere gick mest på svensk rock och pop. Typ Johnossi och Robyn. Båda är riktigt riktigt bra live men det hela började en kväll på klubben Maria när jag såg Modeselektor. Jag studsade runt överallt och fattade helt plötsligt vad det handlade om. När kvällen var slut var min t-shirt helt genomsvettig och jag helt utmattad och älskade livet.

Modeselektor – The Dark Side Of The Sun

 

Dagen efter

Dagen efter midsommar är inte en vacker dag. Folk ligger utspridda över hela huset. Sovit där det gick. På soffor, i småsyskons sängar och under trappor. Nu ska jag ta mig ett glas vatten innan nått annat händer. Här är Erik.

Vilostund

Fixandet har gott bra, nu ligger jag i hängmattan och kikar ut över gräsmattan där några av kvällens ungtuppar spelar fotboll. Själv tänkte jag ta mig en lugn stund här under lövträdens skugga.

Fixa!

Nu är det upp och hoppa som gäller och för min del börjar det jag tycker är det roligaste med midsommar och med alla andra fester också, fixandet! Nu ska jag åka in till staden och hämta högtalare, handla mat, baka paj och se till att allt fungerar i den fina gula villan jag ska spendera det kommande dygnet i. Allt ska vara nice. Från att det står rätt sorts sill på bordet och att ölen är kyld, till att fixa ett mixerbord och hänga upp lampor i träden. Tyvärr ser det mörkt ut för mitt kondomanvändande under ikväll. 14 singel killar på två singeltjejer kommer att bli en tuff match. I värsta fall får man låna någon som inte är singel, det är ju midsommar…

Booty

Här har ni en skön booty att glo på i sommarhettan! Jag har själv sprungit runt på Götgatan och flackat lite med blicken... Sommartjejer är så heta!

BBQ

Igår kväll bjöd min käre vän Magnus sina vänner på rock-barbecue, det fanns öl, korvar och raggarrock. Tjejerna hade prickiga klänningar och Jerry Williams slogs med Elvis på Spotify.

Renlighet är en dygd

Jag gillar musik, jag älskar fest, tycker sex kan vara kul men jag klarar inte smuts. Tråkigt då de är huvudingidienserna i festivalfirande. Jag provade Roskilde för ett par år sedan, ni vet det året då folk drunknade i regnet. Det slutatde med att jag var tillbaka i Stockholm 36 timmar efter avfärd, nästan fyra tusen fattigare! Därför är Way Out West den perfekta festivalen för mig. Man bor inte i tält utan på hotell eller hos någon skön familjekompis där nere i Götet. Där nere ska jag röja med den helt galna Sydafrikanska gruppen Die Andwoord, mysa till The xx och förhoppningsvis imponeras av samarbetet mellan Göteborgs Symfoniorkester och The Soundtrack of Our Lives. Tyvärr kommer jag inte på någon jag känner i Göteborg så är det någon som känner för att ha mig i sitt vardagsrum för ett par dagar?

 

Gustavo Dudamel, Göteborgs Symfoniorkesters och kanske till och med väldens bästa diregent.

Ett bra album

För de som gillar Erlend Øye så är det här ett fint litet tips. Caribou är en kanadensisk matematikstudent som sadlat om och gör musik tillsammans med sitt band som låter en del som Øye men de tillåter oftast musiken spela en mer framträdande roll.

Caribou - Swim

 

Nu är det varmt

Idag är det helt otroligt varmt i Stockholm. Då kan det vara nice med en cool kille och ett bara balla brudar.

 

Vanilla Ice - Ice Ice Baby from Jerry Cedeno Jimenez on Vimeo.

Sundance

Sommaren är här i Stockholm. Igår var den längsta dagen på hela året och det kan jag verkligen skriva under på. Jag började dagen med en skön promenad på stan, plockade upp ett par vänner och lite lunch på vägen ut till Nacka. Därifrån tog vi en sväng till Vaxholm med min nya båt M/S Röj. Åt efter det en god middag hos Theos föräldrar, stack in till stan och gled från El Moundo till Nada till F12. När klockan slog tre vallades jag och min vän Dan ut på gatan. I all förvirring lyckas min kumpan snubbla och skära upp ett jack i hakan. Till Karolinska, åtta stygn, rätt ner i bingen klockan sex. Satan vilken lååång dag!

 

Osäker på hans sak

R. Kelly är en kille vars musik jag inte riktigt kan sluta digga, han är smooth på ett sätt som egentligen bara är äckligt men han tror på sig själv så hårt så han kommer undan med det ändå. Han verkar för övrigt komman undan med det mesta..

Men smyg över till youtube och kolla hans egenressigerade "Trapped in the closet" där kommer han inte undan!

Sommarsnack

Nu var det dags för mig att rulla igång en veckas skrivande om pittar, allmänna dumheter och rock n'roll. Jag är en del av bloggarduon StellanTheo.se och ser fram emot att få dela med mig av sköna ligglåtar och sommarögonblick. Jumpstartar med den här tunga tjejen.

 

thunderheist - jerk it from thatgo on Vimeo.