Hanna

SEX SÄLJER!

Sex säljer! Den har vi ju hört. Och visst gör det. Om vi tänker på porr eller lustiga små tipsguider där man får lära sig hur man skapar en mänsklig vibrator av gladpack och en killes kulor.

Eh.

Det stod i Cosmopolitan en gång, i alla fall. Men det är inte vad det hela handlar om nu.

Sex säljer! Var en kommentar jag fick häromdagen, och det skulle vara förklaringen till varför siter som denna, Kondom08, finns.

Men det stämmer ju tyvärr inte. Sex säljer inte. Inte sexualkunskap i alla fall. Alla siter med inriktning på sexualkunskap och skydd är rena välgörenhetsprojekt och det är svårt att få siterna att ens gå runt. Varför tror folk att det finns så få av dem? Om det nu skulle sälja så bra? Skulle inte då alla tidningar satsa på en bra sexsektion med viktig information till allmänheten?

När man ska få vinst på internet så är man beroende av sponsor. Sponsorer som betalar mycket, eller ens drägligt, vill sällan associeras med sex. De tycker att det hela känns lite smutsigt och skämmigt, och de vill inte gärna att någon ska tänka på just deras kläder, bilar eller whatever precis efter att de läst en viktig artikel om klamydia eller vaginalsmärtor. De får sponsorer man kan få på sexualundervisningssiter är oftast av pornografisk natur, något som blir fel, speciellt om man vill förmedla ett ideal som inte går hand i hand med porrvärlden.

Så säljer sex? Nej, men porr säljer. Det gör det. Men sexualkunskap säljer inte ett skit.

Det är synd, för annars skulle nog vår befolkning vara mycket mer kunniga och villiga att tala om sex, även de obekväma delarna, än vad vi är idag. För om sex sålde såpass så skulle såklart alla vilja tjäna de här ofantliga stålarna och SAMTIDIGT kunna göra något bra.

När kommer Sverige inse vilka problem vi har?

 Nederländerna. Ett land som man kan tycka lite vad man vill om beroende på vilken fråga man vill diskutera, antar jag. Men i en bemärkelse är de riktiga föregångare, och det är på sexualundervisningen samt vad gäller tillgången till billigt skydd.

I nederländerna påbörjas sexualundervisningen redan vid fem års ålder. Först handlar det om att man ska lära sig förstå sin kropp och känna empati och respekt för sina medmänniskor. Vad gör den här kroppsdelen? Hur får man röra vid andra? Vad betyder ett nej? För att senare gå över på mer praktiska aspekter inom sexualitet.

Förutom det så finns det automater överallt så att man kan köpa kondomer billigt dygnet runt.

De här två sakerna har lett till att Nederländerna har lägst andel tonårsaborter i hela västvärlden.

Jag brukar argumentera för att sexualundervisning måste börja tidigare och vara mycket bredare än vad den är idag. Vår empatiska utbildning är i dagsläget beroende av vår familj samt vårat umgånge, och man kan inte garantera att alla barn kommer från ett förstående hem (tyvärr) eller att de här frågorna diskuteras öppet i hemmet, ändå vill vissa politiker argumentera för att sexualundervisning och respekt är något som ska skötas i hemmet, av föräldrarna. Det vore självklart fantastiskt om vi alla kom från en miljö där vi kunde få tillgång till detta, men så underbar är sällan världen, och precis som man inte kan ta för givet att alla föräldrar kan lära ut svenska, engelska och mattematik så kan man inte ta det för givet i ett område som är minst lika viktigt, om inte mer, än den grundläggande kunskap vi idag måste ha för att bli godkända i skolan.

Automater där man kunnat köpa skydd fanns förut tillgängligt i Stockholm, men det togs bort för att folk ansåg att det uppmuntrade till oansvarigt sex, och att det blev äckligt med kondomer på gatan. Istället har människor inte tillgång till skydd när de behöver det. Och visst, visst är det vidrigt med använda kondomer som ligger på gatan, inte minst med tanke på vilka typer av situationer tankarna går till, men är det nog för att riskera att människor har oskyddat sex med alla risker det innebär? När 40.000 blir smittade av klamydia om året ?

Sverige är inte ett föregångsland vad gäller sexualitet och tillgång till skydd. Om vi jämför med väldigt konservativa länder, så javisst, men inte om vi jämför med andra länder vars attityd till sex liknar vår egen. Detta är dock något som de flesta inte vill kännas vid. Man vill gärna tänka sig att man lever i ett fritt och modernt samhälle, det är patriotiskt, det är trevligt - men det är tyvärr inte sant lika ofta som man gärna vill inbilla sig.

Och jag undrar så ofta varför dessa aversioner existerar. Flera av våra grannar, däribland England, har tittat på Holland och gör nu om sin sexualundervisning. Tonårsaborter och spridningen av könssjukdomar är ett reellt problem. Men när ska Sverige börja titta på det här, och när ska våra svenska politiker våga ta tag i den här frågan och inse att Sverige har ett mycket, mycket allvarligt problem?

Hur kunde jag av alla ha klamydia?

Jag har alltid varit väldigt ordentlig med skydd. Det kommer sig väl från att jag är något av en bacillskräckis, och faktiskt inte särskilt gillar tanken på att något ska muppa till sig där nere eller i resten av min kropp. Jag har bildgooglat kondymol och syfilis och allvarliga herpesutbrott lite väl mycket för att klara av tanken på att slarva.

Men ni vet, i förhållande, då känner man sig ju mer trygg. Visst? Speciellt när man varit tillsammans rätt länge och ens partner försäkrat en om att de faktiskt är cleana. Då kan det komma stunder när man tänker att kondomen kanske inte är sådär jätteviktig ändå. Typ i slutet av mensen, när man bedömer att riskerna för befruktning är typ obefintlig. Något som förvisso inte heller behöver stämma.

Förhållandet gick sin gång, det tog slut under någorlunda stormiga former, men vi blev vänner igen. Efter en rätt lång period efter vårat break när jag redan hunnit bli tillsammans med en ny kille så ringer mitt ex upp mig med orden:

"Eh, du kommer att få hem ett brev snart, för att eh, jag har klamydia."

Jag började asgarva. Mer av chock, kanske, än något annat. Jag skrattade och sa att jag minsann inte haft några klamydiasymtom så det var knappast någon risk. Men jag var ju glad över att han ringt upp mig personligen och berättade, det behöver man nämligen inte göra, och det var rörande att han gjorde det.

Så jag gick dit och testade mig, förklarade hur jag brukar förhålla mig till skydd och läkaren var mycket glad och nöjd. Det lät inte som att risken var så stor, så jag fick fylla i den där listan på vilka jag haft sex med, kissade i en kopp, och gick hem helt övertygad om att det inte fanns något att oroa sig över alls.

Tji fick jag!

En vecka senare får jag ett telefonsamtal från läkaren jag pratat med som berättade att mitt provsvar var positivt och jag var tvungen att komma in omgående för behandling. Jag fattade inte att det var sant! Jag hade inga blödningar, ingenting, allt var ju finemang med mig! Men inte bara var jag smittad med klamydia, utan jag hade bevisligen gått runt med smittan rätt länge vilket gjorde läkaren orolig. Jag träffade en ny läkare som gav mig antibiotika och förklarade riskfaktorerna med klamydia, om ärrbildning på livmodern och hur mycket risken för utomkvedeshavandet ökade. Nej, det var inte säkert att jag var steril, det var inte säkert att jag fått ärrbildning - Men det fanns en risk på grund av den långa tiden jag burit runt på min könssjukdom.

Jag gick därifrån och kände mig nedslagen och kallsvettig. Hur kunde jag, jag av alla, som alltid varit så sabla ordentlig på klamydia?

Jo, för att jag slarvade en gång. En enda gång. Och det är nog för att bli smittad.

Jag antar att jag inte är steril idag, svårt att veta, med tanke på att mer slarv knappast kommit på fråga. Men det är en nojja jag får i huvudet ibland och jag har fortfarande svårt att förstå, än idag, att man kan gå runt med en sjukdom utan att det märks överhuvudtaget. Och det får mig ofta att tänka på: Hur många ÄR egentligen smittade?

Kondomen åker i alla fall alltid på nu. Det ska ni veta. Aldrig mer klamme, ALDRIG!

Jag har ägglossning

Jag har ägglossning just nu. Det känns i hela kroppen. Framförallt igår när det började släppa.

Hur skulle man förklara den här känslan för någon som aldrig haft den? Inte ens alla tjejer känner sig ägglossning, eller majoriteten kanske. I vilket fall har de flesta inte lärt dig identifiera känslan. De känner kanske, men har inte tänkt att just den beror på det, och det blir svårt att säga vad som är vad.

Men ja, något händer i kroppen, i regionen kring livmodern. Du har en lätt sugande känsla i hela kroppen. Armar, ben, hals - alla delar! Som ett lätt sug med munnen, men i andra kroppsdelar. Märkligt.

Och humöret, det är märkligt. Du blir lätt glad. Mycket glad! Överlycklig! Men det stupar lika lätt.

Så jag har ett naturligt preventivmedel kring ägglossning. DET KALLAS FÖR DEN STORA, SUGIGA ARGBIGGAN SOM ENA STUNDEN GER DIG EN GULLIG PUSS MEN DEN ANDRA STUDEN KNÄAR DIG I PUNGEN!

Ja. Det var väl bara det.

Formuleringsproblem

Hörni. Är i en knepig sits.

Hur formulerar man ett mejl om att man vill rita av bekantskapers miffrisyrer och publicera på internet? Alltså, på ett sätt som inte får en att låta helt galen, menar jag?

Det är lite knepigt detta, känner jag.

Men vem vet. Jag är kanske bara galen. Kanske ska köra på det.

Jag vill bli en slemtant

 

I ett visst avseende är jag en dubbelmoralisk feminist. Jag gnäller ofta och gärna på gubbar ute på krogen i femtioårsåldern som ska ragga på unga, sprudlade tjejer. Ja, på typ MIG. Jag fattar inte hur de tänker, vad tror de att de ska kunna åstadkomma egentligen? Jag blir nästintill förolämpad, om jag ska vara ärlig.

Samtidigt så, ja, ser ni bilden ovan? Det är jag, och jag försöker efterlikna hur jag hoppas att jag är som tant. Då kommer jag att vara en snuskig jävel. Och rik! Som sjutton. Och jag ska ha så mycket lammkött att det inte är klokt! Så många unga, snygga dudes som dyrkar marken jag går på. Det ska jag.

Så jag vill bli en riktig slemtant.

Sex. Det är så lätt att vara dubbelmoralisk när det gäller sex. Fy på mig.

Le fotomodell

Wow! Jag är typ, ja, ja nästan internetkompis med en riktig sex och samlevnadskändis, spana! Ketchupmamman om bristen på bilder inom ämnet sex & samlevnad:

"Jag har ju en väldigt personlig relation till ämnet ifråga eftersom en fotograf vi anlitade sålde bilder till BB och barnmorskor i Stockholm – och helt plötslig illustrerade en bild på mig och maken en massa artiklar med rubrikerna “Underlivsbesvär” “Samlivet efter förlossningen” och “Könssjukdomar”. Jag skickade förstås artiklarna till alla jag någonsin känt. Inte ofta man är fotomodell ju."

 

Jag älskar henne.

Redaktionellt bildmaterial till sex & samlevnad? I WISH!

Den här bilden har jag ritat. Den illustrerar underlivsklåda.

Ett tag efter att jag blev redaktör för en sex och samlevnadssite blev det tragiskt uppenbart att den skulle bli helt värdelös grafiskt med tanke på det tunna, och väldigt tråkiga, bildmaterialet det är som finns i ämnet hos alla bildbyråer. Suddiga, svartvita bilder på par med ångest. Åh. Hurra.

Först försökte jag kompensera detta med roliga djurbilder. En fråga om analsex? Lägg upp en bild på en apa som visar röven! En historia om kärlek? Två söta hundar får det bli. En fråga om snoppar? Ptja, en orm? Ja, ni fattar.

Och det var ju jättegulligt. Till viss del. Tills dess att det bara var djur och man sände ut budskapet: "HEJ OCH VÄLKOMNA TILL VÅR SEX & TIDELAGSSITE!"

Så jag började rita bilder till den istället. Lite gnälligt, förvisso, att behöva lägga en massa tid på det, men ett roligt tema att illustrera, och efter att jag upptäckte att samma situation råder för sex & samlevnadssiter internationellt (suddiga parbilder, arrgh!) så hoppas jag väl, eh, kunna sätta pränt. Äh. Eller så. Så nu jobbar jag med en gigantisk uppsättning bilder på temat sex & samlevnad för alla möjliga tänkbara ämnen, och det är så sjukt kul att det inte är klokt!

Och man får inte glömma att man faktiskt tjänar typ två kronor på varje publicerad bild genom bildbyrå. Två kronor! Det är tvåtuggummin. Går det riktigt bra så kommer jag kunna bada i dem!

Propaganda på Wikipedia

Ibland snurrar jag runt på Wikipedia på jakt efter felaktiga artiklar, det finns nämligen otroliga uppsjöar av propaganda och trams i nästan alla som rör sexualitet och sexuell hälsa, speciellt på Svenska Wikipedia.

Det som gjort mig mest arg var när jag gick in på artikeln som beskrev säkra perioder, där någon ondskefull propagandanisse lagt till att Billingsmetoden skulle vara jättemycket bättre, och den skulle man använda sig av istället. Helt irrelevant i en artikel om "säkra perioder", så det fick åka väck, sedan gick man in på själva artikeln om Billingsmetoden och ville nästan kräkas.

Ja, om ni går in och kikar nu är det ju ingen fara, den är ju ändrad, av mig.

Men det stod att Billingsmetoden var en preventivmetod som var lika säker som minipiller, alltså 98% säker och en massa annan goja.

Vad som inte stod är att den skapades av en man som är otroligt fientlig till preventivmedel, att metoden hyllats av den katolska kyrkan och bevisats inte alls vara särskilt säkert av Världshälsoorganisationen. Men likt förbannat har någon som hatat preventivmedel gått in och bah: "Tjena det här är skitbra, grymt, sååå bra!"

Jag avskyr det. Propaganda i material där folk söker hjälp, vill lära sig fakta. Det är så smutsigt.

Men nu står ju allt det här, tack och lov, men källor givetvis. Propaganda för vi oss alla med, men på Wikipedia? Det gör mig så sur!

Jag är tillbaks!

Hej på er! Jag heter Hanna Fridén, tecknar serier om mitt misslyckade sexliv, gör kassa Youttube-filmer om onani, klagar på Sveriges sexualundervisning, är redaktör för en sex och samlevnadssite men framförallt! Framförallt så bloggade jag här tidigare sommar och bönade och bad om att få komma tillbaks, det var så roligt! Och inte han jag berätta om när jag fick klamydia den gången heller. Det kan jag göra nu. Åhej och hå, vad mycket vi har att avhandla.

I skrivande stund har jag den juckande valpen pepps mot mitt ben här. Jag återkommer när jag lyckats separera honom från min sexiga lilla byxa.

The Ditty Bops - The one that I like best

The Ditty Bops är ett annat favoritband som nästan ingen verkar känna till. Två fantastiska sångerskor med röster som dansar så otroligt väl med varandra. Och deras kärlekssånger, det är vårkärlek! Alltid.

Ta reda på hela låten på Spotify, do!

 

the one that i like best from Jessica Bigarel on Vimeo.

Lagstifta om skydd i porr?

På flera platser i världen försöker man lagstifta om att folk måste bära kondom i porrfilm. Mest på grund av smittorisken, då spridningen av HIV och klamydia, inte så förvånande, är större inom porrbranschen än andra grupper. Många gillar ine förslaget. De tycker att det skulle bli osexigt.

Men varför anses det osexigt? Är det inte för att vi är vana vid att sexigt sex är utan skydd? Kan man inte ändra på det? Många ungas kunskap om sex är just genom porr, om då kondomen aldrig är på, hur ska de kunna relatera till skyddet? Jag kan förstå att man som grupp inte vill ha andra regler än andra människor och folk vill ha rätt att bestämma det här själva, men vad gör det med ungas intryck? Jag tycker om förslaget och jag skulle gärna se samma lagstiftning i Sverige. Jag menar, folk som jobbar i porr får väl välja lika mycket kring det här som andra under sin privata tid, men inom alla yrken finns det säkerhetsregler, varför ska just porren vara befriat från det?

Jag hoppas att de här lagförslagen slår igenom. Både för yrkesverksamma inom porrbranschen och för alla som tar sin kunskap och bygger sin sexualitet med hjälp av porren. Jag tror att det skulle ha potential att bygga en helt ny mentalitet kring skydd. 

Paloma Faith

Jag kommer aldrig kunna smälta hur Paloma Faith känns. Alltid som hämtad ur en annan verklighet.

 

Paloma Faith - Sexy Bitch cover from Thien Nguyen on Vimeo.

Hiromi Ozaki!

Hiromi Ozaki bör ni kolla upp! Hon är så cool. Konstnär är mycket mekaniskt kunnig. Jobbar med mekanik, bild och musik. Hon har bland annat byggt en kråkrobot som ska kommunicera med kråkor, ett mordiskt sushibord och en mensmaskin! Mensmaskinen simulerar både mensvärk och blod, hur tufft?

Kolla in henne på hennes site SPUTNIKO.com

Och lyssna på en av hennes låtar här, yessers!

 

Hiromi Ozaki The Chinko Song from Hayden Bannochie on Vimeo.

The rubber is god

Igår skrev jag om en ny sorts preventivmedel för män som fungerar som så att det påverkar proteiner i sperman istället för att vara en mix av testosteron, östrogen och all annan möjlig skit man använt tidigare som inte funkat så bra.

Jag är väldigt positivt inställd till den här forskningen och skrev typ JAAAAAAA HURRA SKITBRA BLÖHÖHÖ i min blogg. Sedan fick jag följande briljanta kommentar av KajsaLisa:

"Det finns faktiskt ett P-piller för män redan, det är gummibaserat och har bevisligen inga biverkningar. Förutom att det stoppar graviditet, så skyddar det mot könssjukdomar och det finns jättemysiga sätt att hjälpas åt med påsättningen. Dessutom lär det fungera som ett åtsnörande förband och täpper på så sätt åt blodkärlen, så blodet inte kan rusa tillbaka från snoppen lika fort. Man kan alltså mysa längre ( påstås det kan ej bekräfta ).
Visst Hanna, det här vet du säkert redan, passade bara på att göra lite reklam för en produkt som jag tycker kommer i skymundan för det mesta.
Köp ett paket, lägg det i handväskan och ställ lite krav tjejer."

 

Tyvärr verkade jag vara den enda som förstod att KajsaLisa talade om kondomer. De andra bara, WTF, what is this? Låter helt omöjligt, hellos!

Och hon har rätt, såklart! Yay kondomer, bäst!

Ni blir inte av med mig!

Det var inte alls min sista dag! Jag hade blandat ihop allt. Men i så fall, vad var det som hände igår som var viktigt? Som jag skulle bli klar med eller göra? Jag har ingen aning.

Nåväl, en av tidens mest sexiga låtar någonsin. YES!

 

Grace Jones "State of Grace" (1985) from Jordy on Vimeo.

Emiliana Torrini - Jungle Drum

Ska ni dansa och ragga och hångla och sånt ikväll, förresten? Då ska ni lyssna på Emliana Torrinis "Jungle Drum". Det finns ingen låt som gör mig mer hångelsugen, i alla fall. Just try it!

 

Emiliana Torrini "Jungle Drum" from miren maranon on Vimeo.

Men jag är ju inte klar!

Det här är sista dagen jag skriver på Kondom08 och det känns oerhört ledsamt. Det är så mycket mer jag vill skriva! Jag vill skriva om hur man testar sig, mer om sex, självkänsla, skydd, allt! Men allt det hinner man inte med på en vecka, speciellt om man råkar ha ett annat jobb också. Det är för trist.

Kanske kan jag skicka en en biljard gästinlägg efter att jag är slut här? Det skulle jag gilla väldigt mycket. Det finns så mycket mer att säga.

Hannas onaniskola!

Men vi får lägga upp videos vi gjort SJÄLVA från Youtube. Noll risk för reklam!

Så jag vill dela med mig av min juvel. Hannas onaniskola. En guide om onani och det kvinnliga könsorganets anatomi. Mycket pedagogiskt!

 

Vimeo gillar inte sex?

Vi har varit begränsade till att använda oss av Vimeo här på Kondom08 för att slippa eventuell jobbig reklam som kan dyka upp i musikvideos. Fullkomligt förståeligt. Vid några tillfällen har jag dock sökt på ordet "sex" på vimeo och fått hela...

Noll resultat.

 

Förlåt mig, men är inte det sjukt? Typ det mest använda sökordet på hela internet och NOLL resultat? Jag tror inte på detta. Jag tror att det är en kupp. Något är jäkligt fuffens.

Bläddra bland fler blogginlägg
1 2