Sofia"

Några sista (grymma) budord:

RÖSTA: 


No Doubt - Just A Girl
 

ÄLSKA:

 

..KONDOM-A:

 


HEJ DÅ <3 <3

SEX

Så dags att börja planera nästa sommar... Tills dess ska jag försöka minnas den här sommaren till tonerna av den här sommarens vackraste. Så tills dess HÅLL UT och HA KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Washed Out - "Hold Out" from John Lipari on Vimeo.

SENT INLÄGG!!

Bloggen har knasat så min sista dag här på Kondom 08 blev fetsen :(

Så nu måste jag sägga hejdå igen, så himmlarns orättvist. De andra bloggarna behöver bara säga tjarå en gång men å andra sidan får jag mysa med er kondom lovers hela två gånger under en och samma sommar!

Och sommaren är slut, nu känns allt bra deppigt. Jag satt och funderade på hur jag skulle göra min höst-vardag softare samtidigt som jag lyssnade på musik på min nyinskaffade multimedia-wannabe-iphone-lur då det slog mig; jag ska taefaen lyssna på sjukt mycket musik i höst!

Smakprov:

 

Lollipop - Lil Wayne from coskudemirhan on Vimeo.

Gullig kille - grym låt

Ball kille! Mini-lungorna får jobba hårt med Cash's låt!

Ps. Det här har inget med kondomer att göra :(

Här har jag varit..

Wiki:

Parken:

"The entertainment park was opened in 1969 as Kulturpark Plänterwald, covering an area of 29.5 hectares. The area is situated in the north of the Plänterwald, next to the river Spree. It was the only constant entertainment park in the GDR, and the only such park in either East or West Berlin."

 

Ägaren+skandalen:

"Norbert Witte failed in his attempt to run a "Lunapark" in Lima. On 19 May 2004 he was sentenced to seven years in jail for attempting to smuggle 180 kg of cocaine with a value of £14 million from Peru to Germany in the masts of the "flying carpet" ride [1]. In October 2006 a Peruvian court sentenced Wittes' son, Marcel Witte, to 20 years for drug smuggling."

Fantastisk historia / Kusligt spännande övergiven park

På väg mot PARIS!!

Fan vad jag är ute och far mycket i dagarna. Jetsett-klappar mig själv på ryggen ^^

Fast så himlarns jetsettig är jag inte faktiskt inte, det här är till exempel första gången jag är i Frankrike.. Trotts alla mysiga Serge Gainsbourg-låtar och Parisromantik jag genomlevt i mina kärlekskaranka tonnår. Tillbaka till Frankrike ändamålet med min resa är faktiskt av en väldigt romantisk karaktär. Ni vet ju att det varit The Summer of (hetero-)Love i år så i dess ära tänkte jag avsluta sommaren med ännu ett bröllopm kul va?

Som ni  kanske märkt är jag skeptisk till hela äktenskaps/disneykärleks-grejen men det här är mitt första bröllop. Hm tänk om jag blir helt omvänd och bötrjar drömma cupcake-kantade drömmar om ringutväxling(osexigt ord?) och rosenblad?

NÄÄÄ ..så fram tills den dagen kommer tänkte jag tipsa om lite softa böcker i ämnet:

Fräls oss ifrån kärleken - Suzanne Brögger

Bitterfittan (<GRYMT BRA) - Maria Sveland

Drömfakulteten (BÄSTA ROMANEN) - Sara Stridsberg

 

Bästa sporten!

Jag har aldrig känt mig bra på någon sport. Servarna i pingis är för svåra och dribblandet i fotboll alldeles för krångligt. Detta har ju satt sig på självkänslan för alla borde väl få vara bra på åtminstone en endaste fnuttig sport/lek/spel. Men så kom tillslut dagen  med stort S, S- för Sofia-är-Supergrymm-på-en-Sport dagen! kolla in bilden nedan:

Grymma länktips!

Mer om NYC:

Jo det bästa med NYC är att det händer så himlarns mycket hela tiden och mycket är gratis. Filmvisningar, bästa hamburgaren, flummigaste cabaretshowen, rooftops och färjor med fantastiska utsikter.. MEN för att hålla koll på vad som händer hela tiden så kan lite hjälp behövas. Dessa sidor var till enormt stor hjälp när vi ville klämma ut allra göttigaste ur NY:

NY Mag

TimeOut NYC

BlackBook Mag

 

 

sommarplåga:

Är det möjligt att någon kan ha missat den här låten?

Hursom är det en BRA låt gjord av men mycket STILIG och BEGÅVAD man.. Ska sluta med versalerna nu. Bara en grej till om Mr. Ronson, gissa vem han är storebrorsa till?

Jo fröken Samantha Ronson aka Linsay Lohans ex.. Det ni!

Mark Ronson & The Business INTL "Bang Bang Bang" from Warren Fu on Vimeo.

Female Gaze on TECATE BUKKAKE

Tecate Bukkake=

A drinking game, take a Tecate, shake it up, poke holes in it just like a shotgun, pop the tab and spray and chug.
 

 Grizzly bear - Two Weeks

Go Outside!

Jag längtar redan tillbaka till NYC och framförallt tillbaka till all grym musik som finns där, alla oupptäckta band och alla softa utomhuskonserter. Om du ska til NYC snart och vill ha bra kolla på spelningar och gratiskonserter så är tips no.1 bloggen Brooklyn Vegan..

Ett band som jag fick vittring på var Brooklynbandet Cults som låter som en barnkör men är en duo. Lyssna:

(videon är hemsnickrad av någon snubbe på vimeo ^^)

Go Outside from Joe Antony on Vimeo.

Min NYC guide

Så jag har hand om den sista veckan här på Kondom 08 och jag har nyss varit i Amerikat.. Alltså kommer min bloggvecka med er handla om saker jag gillar eller saker jag gjort i New York. Med andra ord; TIPS! Efter tre veckor i denna gigantiska stad skulle jag inte kalla mig expert MEN jävligt inspirerad.. Har ni några tips?

Mitt första tips: TA MED DIG MYGGMEDEL!!!

Och så en video..

DOM - Living In America

I rymden finns inga känslor

Igårkväll var jag och min sis på sommarens sista utomhusbio i Rålis och jag måste bara tipsa er om filmen vi såg. Det är en splitterny svensk romcom om en kille med aspbergers som älskar rymden och runda former, kul va?

Filmen innehåller också en massa soft musik typ: TTA, Lykke Li och Embassy.. Aningen tråkigt soundtrack till en film då jag älskar att upptäcka ny musik när jag kollar på film men fortfarande; bra musik! Kolla in trailern:

 

 

Jetlaggad

Hej nu är jag tillbaka igen!

Jag vaknade precis upp ur en enormt tung sömn. Igår kom jag hemflygandes från NYC så jag antar att det är jetlaggen som gör sig påmind nu när jag sitter här och blinkar i dagsljuset.. Måste skärpa ihop mig något helt brutalt jag har nämligen 1000 ärenden att sköta i veckan som kommer..

Men kolla vad för något fint jag hittade när jag var i NYC:

Dessa delades ut i en hel del affärer ^^

Hanna

SEX SÄLJER!

Sex säljer! Den har vi ju hört. Och visst gör det. Om vi tänker på porr eller lustiga små tipsguider där man får lära sig hur man skapar en mänsklig vibrator av gladpack och en killes kulor.

Eh.

Det stod i Cosmopolitan en gång, i alla fall. Men det är inte vad det hela handlar om nu.

Sex säljer! Var en kommentar jag fick häromdagen, och det skulle vara förklaringen till varför siter som denna, Kondom08, finns.

Men det stämmer ju tyvärr inte. Sex säljer inte. Inte sexualkunskap i alla fall. Alla siter med inriktning på sexualkunskap och skydd är rena välgörenhetsprojekt och det är svårt att få siterna att ens gå runt. Varför tror folk att det finns så få av dem? Om det nu skulle sälja så bra? Skulle inte då alla tidningar satsa på en bra sexsektion med viktig information till allmänheten?

När man ska få vinst på internet så är man beroende av sponsor. Sponsorer som betalar mycket, eller ens drägligt, vill sällan associeras med sex. De tycker att det hela känns lite smutsigt och skämmigt, och de vill inte gärna att någon ska tänka på just deras kläder, bilar eller whatever precis efter att de läst en viktig artikel om klamydia eller vaginalsmärtor. De får sponsorer man kan få på sexualundervisningssiter är oftast av pornografisk natur, något som blir fel, speciellt om man vill förmedla ett ideal som inte går hand i hand med porrvärlden.

Så säljer sex? Nej, men porr säljer. Det gör det. Men sexualkunskap säljer inte ett skit.

Det är synd, för annars skulle nog vår befolkning vara mycket mer kunniga och villiga att tala om sex, även de obekväma delarna, än vad vi är idag. För om sex sålde såpass så skulle såklart alla vilja tjäna de här ofantliga stålarna och SAMTIDIGT kunna göra något bra.

När kommer Sverige inse vilka problem vi har?

 Nederländerna. Ett land som man kan tycka lite vad man vill om beroende på vilken fråga man vill diskutera, antar jag. Men i en bemärkelse är de riktiga föregångare, och det är på sexualundervisningen samt vad gäller tillgången till billigt skydd.

I nederländerna påbörjas sexualundervisningen redan vid fem års ålder. Först handlar det om att man ska lära sig förstå sin kropp och känna empati och respekt för sina medmänniskor. Vad gör den här kroppsdelen? Hur får man röra vid andra? Vad betyder ett nej? För att senare gå över på mer praktiska aspekter inom sexualitet.

Förutom det så finns det automater överallt så att man kan köpa kondomer billigt dygnet runt.

De här två sakerna har lett till att Nederländerna har lägst andel tonårsaborter i hela västvärlden.

Jag brukar argumentera för att sexualundervisning måste börja tidigare och vara mycket bredare än vad den är idag. Vår empatiska utbildning är i dagsläget beroende av vår familj samt vårat umgånge, och man kan inte garantera att alla barn kommer från ett förstående hem (tyvärr) eller att de här frågorna diskuteras öppet i hemmet, ändå vill vissa politiker argumentera för att sexualundervisning och respekt är något som ska skötas i hemmet, av föräldrarna. Det vore självklart fantastiskt om vi alla kom från en miljö där vi kunde få tillgång till detta, men så underbar är sällan världen, och precis som man inte kan ta för givet att alla föräldrar kan lära ut svenska, engelska och mattematik så kan man inte ta det för givet i ett område som är minst lika viktigt, om inte mer, än den grundläggande kunskap vi idag måste ha för att bli godkända i skolan.

Automater där man kunnat köpa skydd fanns förut tillgängligt i Stockholm, men det togs bort för att folk ansåg att det uppmuntrade till oansvarigt sex, och att det blev äckligt med kondomer på gatan. Istället har människor inte tillgång till skydd när de behöver det. Och visst, visst är det vidrigt med använda kondomer som ligger på gatan, inte minst med tanke på vilka typer av situationer tankarna går till, men är det nog för att riskera att människor har oskyddat sex med alla risker det innebär? När 40.000 blir smittade av klamydia om året ?

Sverige är inte ett föregångsland vad gäller sexualitet och tillgång till skydd. Om vi jämför med väldigt konservativa länder, så javisst, men inte om vi jämför med andra länder vars attityd till sex liknar vår egen. Detta är dock något som de flesta inte vill kännas vid. Man vill gärna tänka sig att man lever i ett fritt och modernt samhälle, det är patriotiskt, det är trevligt - men det är tyvärr inte sant lika ofta som man gärna vill inbilla sig.

Och jag undrar så ofta varför dessa aversioner existerar. Flera av våra grannar, däribland England, har tittat på Holland och gör nu om sin sexualundervisning. Tonårsaborter och spridningen av könssjukdomar är ett reellt problem. Men när ska Sverige börja titta på det här, och när ska våra svenska politiker våga ta tag i den här frågan och inse att Sverige har ett mycket, mycket allvarligt problem?

Sophie

Be Here To Love Me

 Viss kärlek går beyond sex. 

Vissa män är för vackra för att skända.

Townes van Zandt är mitt livs största kärlek. När jag för första gången fick höra Be Here To Love Me så hittade jag hem. Jag har aldrig hört en artist med så mycket sorg, bottenlös sorg och djup, vartenda ord är vägt på guldvåg. Jag kommer ihåg att jag var så tagen av albumet Our Mother The Mountain så alla mina andra skivor bleknade och vissnade i jämförelse. Jag har aldrig riktigt tagit mig efter mitt första möte med Townes. 

Men vår kärlek är inte av det fysiska slaget. Den är för fin för att smutsas ner med kroppsliga begär. (Dessutom är han död. Annars skulle jag säkert försöka)

Townes van Zandt people, lägg det på minnet. Men kom ihåg, han var min först.

 

Hanna

Hur kunde jag av alla ha klamydia?

Jag har alltid varit väldigt ordentlig med skydd. Det kommer sig väl från att jag är något av en bacillskräckis, och faktiskt inte särskilt gillar tanken på att något ska muppa till sig där nere eller i resten av min kropp. Jag har bildgooglat kondymol och syfilis och allvarliga herpesutbrott lite väl mycket för att klara av tanken på att slarva.

Men ni vet, i förhållande, då känner man sig ju mer trygg. Visst? Speciellt när man varit tillsammans rätt länge och ens partner försäkrat en om att de faktiskt är cleana. Då kan det komma stunder när man tänker att kondomen kanske inte är sådär jätteviktig ändå. Typ i slutet av mensen, när man bedömer att riskerna för befruktning är typ obefintlig. Något som förvisso inte heller behöver stämma.

Förhållandet gick sin gång, det tog slut under någorlunda stormiga former, men vi blev vänner igen. Efter en rätt lång period efter vårat break när jag redan hunnit bli tillsammans med en ny kille så ringer mitt ex upp mig med orden:

"Eh, du kommer att få hem ett brev snart, för att eh, jag har klamydia."

Jag började asgarva. Mer av chock, kanske, än något annat. Jag skrattade och sa att jag minsann inte haft några klamydiasymtom så det var knappast någon risk. Men jag var ju glad över att han ringt upp mig personligen och berättade, det behöver man nämligen inte göra, och det var rörande att han gjorde det.

Så jag gick dit och testade mig, förklarade hur jag brukar förhålla mig till skydd och läkaren var mycket glad och nöjd. Det lät inte som att risken var så stor, så jag fick fylla i den där listan på vilka jag haft sex med, kissade i en kopp, och gick hem helt övertygad om att det inte fanns något att oroa sig över alls.

Tji fick jag!

En vecka senare får jag ett telefonsamtal från läkaren jag pratat med som berättade att mitt provsvar var positivt och jag var tvungen att komma in omgående för behandling. Jag fattade inte att det var sant! Jag hade inga blödningar, ingenting, allt var ju finemang med mig! Men inte bara var jag smittad med klamydia, utan jag hade bevisligen gått runt med smittan rätt länge vilket gjorde läkaren orolig. Jag träffade en ny läkare som gav mig antibiotika och förklarade riskfaktorerna med klamydia, om ärrbildning på livmodern och hur mycket risken för utomkvedeshavandet ökade. Nej, det var inte säkert att jag var steril, det var inte säkert att jag fått ärrbildning - Men det fanns en risk på grund av den långa tiden jag burit runt på min könssjukdom.

Jag gick därifrån och kände mig nedslagen och kallsvettig. Hur kunde jag, jag av alla, som alltid varit så sabla ordentlig på klamydia?

Jo, för att jag slarvade en gång. En enda gång. Och det är nog för att bli smittad.

Jag antar att jag inte är steril idag, svårt att veta, med tanke på att mer slarv knappast kommit på fråga. Men det är en nojja jag får i huvudet ibland och jag har fortfarande svårt att förstå, än idag, att man kan gå runt med en sjukdom utan att det märks överhuvudtaget. Och det får mig ofta att tänka på: Hur många ÄR egentligen smittade?

Kondomen åker i alla fall alltid på nu. Det ska ni veta. Aldrig mer klamme, ALDRIG!

Jag har ägglossning

Jag har ägglossning just nu. Det känns i hela kroppen. Framförallt igår när det började släppa.

Hur skulle man förklara den här känslan för någon som aldrig haft den? Inte ens alla tjejer känner sig ägglossning, eller majoriteten kanske. I vilket fall har de flesta inte lärt dig identifiera känslan. De känner kanske, men har inte tänkt att just den beror på det, och det blir svårt att säga vad som är vad.

Men ja, något händer i kroppen, i regionen kring livmodern. Du har en lätt sugande känsla i hela kroppen. Armar, ben, hals - alla delar! Som ett lätt sug med munnen, men i andra kroppsdelar. Märkligt.

Och humöret, det är märkligt. Du blir lätt glad. Mycket glad! Överlycklig! Men det stupar lika lätt.

Så jag har ett naturligt preventivmedel kring ägglossning. DET KALLAS FÖR DEN STORA, SUGIGA ARGBIGGAN SOM ENA STUNDEN GER DIG EN GULLIG PUSS MEN DEN ANDRA STUDEN KNÄAR DIG I PUNGEN!

Ja. Det var väl bara det.

Formuleringsproblem

Hörni. Är i en knepig sits.

Hur formulerar man ett mejl om att man vill rita av bekantskapers miffrisyrer och publicera på internet? Alltså, på ett sätt som inte får en att låta helt galen, menar jag?

Det är lite knepigt detta, känner jag.

Men vem vet. Jag är kanske bara galen. Kanske ska köra på det.

Bläddra bland fler blogginlägg
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11